Тимът на Уулвърхемптън е много близо по пореден голям трансфер ден преди да затвори пазара в Англия.

„Вълците” са на прага до подпис с белгийския полузащитник Леандер Дендонкер, предава Sky.

Полузащитникът на Андерлехт е отпътува от Белгия за Острова в сряда, за да договори личните си условия и да премине през медицински прегледи на „Молиньо”.  Сумата, която ще бъде платена за Дендонкер не се съобщава, но медиите на Острова твърдят, че ще е около 18 милиона евро.

Дендонкер има над 170 срещи за Андерлехт след дебюта му през 2013 година. 23-годишният полузащитник бе част от състава на Белгия на Мондиал 2018, където взе бронзов медал, а също така има и шест срещи за „червените дяволи”, откакто е национален играч.

Дендонкер бе свързван през януари с лондонския Уест Хем, но „чуковете” предявиха интереса си в последния ден на зимния трансферен прозорец, като времето между страните не стигна, за да се случи сделката.

Уулвърхемптън инвестира сериозно през лятото, за да се подсили за кампанията си във Висшата лига, след като през миналия сезон триумфира в Чемпиъншип. Клубът счупи рекорда си, като привлече Адама Траоре от Мидълзбро за 18 милиона паунда, докато Диого Жота пристигна от Атлетико Мадрид за 14 милиона евро.

Уили Боли акостира от Порто за 12, а Беник Афобе за 11,5 млн. евро.

Жоао Моутиньо и Руи Патрисио са другите двама състезатели, които ще играят под ръководството на Нуно Еспирито Санто. Бившият халф на Монако струваше 5,6 млн. евро, докато вратарят на Португалия дойде в Англия без пари.