Спортинг Лисабон изпрати официално писмо до ФИФА и да сезира световната футболна централа за трансфера на Руи Патрисио в Уулвърхемптън.

Португалският клуб настоява да получи 48,5 милиона паунда за Патрисио, който премина в английския клуб като свободен агент.

Освен това от Спортинг Лисабон настояват ФИФА да забрани на Уулвърхемптън да осъществява трансфери в рамките на два прозореца.

Вратарят вече се присъедини към Уулвърхемптън, но „вълците“ искаха да компенсират финансово португалския клуб, за да запазят добри отношения с тях.

От Спортинг Лисабон са изпратили досие до ФИФА, което съдържа 63 страници.

Португалският клуб иска на Патрисио да му бъде забранено да играе в продължение на шест месеца, а Уулвърхемптън да бъде наказан да привлича нови попълнения в следващите два трансферни прозореца.

30-годишният вратар подписа четиригодишен договор с Уулвърхемптън, след като той прекрати взаимоотношенията си със Спортинг Лисабон по вина на клуба.

Желсон Мартиш. Уилиам Карвальо и Бруно Фернандеш също разтрогнаха своите договори със Спортинг Лисабон.

Агентът Жорже Мендеш играе ключова роля за трансфера на Руи Патрисио в отбора от Висшата лига.

До този момент кариерата на Руи Патрисио преминава изцяло в отбора на Спортинг Лисабон, за който той има над 460 мача. Вратарят има и над 70 мача за националния тим на Португалия.

Мениджърът на Уулвърхемптън Нуно Еспирито Санто вече подсили своя отбор с Диого Жота, Уили Боли, Беник Афобе и Раул Хименес.