Крайният защитник на Манчестър Сити - Кайл Уокър, има желание да се присъедини към Байерн Мюнхен, съобщи Sky Sports. Баварците са уверени в привличането на английския национал от няколко седмици, но все още няма споразумение за трансферната сума.

Разговорите между двата клуба продължават и се очаква те да бъдат лице в лице, докато и двете страни са на турне в Япония следващата седмица. Сити трябва да играят с Байерн в сряда като част от турнето си в Азия, като все още не е известно дали Уокър ще участва в този мач.

Смята се, че Байерн е готов да предложи двугодишен договор на десния бек с опция за допълнителен трети сезон, докато Сити е готов да му предложи само едногодишно удължаване на настоящия му контракт, който е до следващото лято.

Блицкият до Байерн журналист - Кристиан Фалк, пише, че някои играчи на баварците са раздразнени от предложението за 2+1 годишен договор на Кайл Уокър, тъй като по този начин германският клуб нарушава вътрешното си правило да не дава на над 30-годишни играчи повече от 12-месечен контракт, като дори легенди като Мануел Нойер и Томас Мюлер не са изключение от това правило.