Отборът на Уест Хем ще прекрати преговорите с Деклан Райс за нов договор, докато летният трансферен прозорец не приключи, след като халфът отказа предложение за нов контракт за 8 години на стойност 83 милиона паунда, съобщава „Sky Sports“.

Челси и Манчестър Юнайтед се интересуват от 23-годишния английски национал, но настоящото му споразумение изтича след две години, а Уест Хем има опцията да го удължи с още 12 месеца до 2025 година.

В сряда „чуковете“ предложиха на Райс нов договор на стойност 200 000 британски лири на седмица, което би го направило най-добре платеният играч в историята на клуба, но футболистът е отхвърлил офертата и е готов да напусне това лято.

Лондончани са готови да продадат Райс, който се присъедини към клуба на 14-годишна възраст, след като беше освободен от Челси, но само на правилната цена през лятото на 2023 година, ако не подпише нов договор.

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс вече заяви наскоро, че Райс струва най-малко 150 милиона паунда, като същевременно повтори позицията на клуба, че английският национал не се продава.