Отборът на Челси продължава да настоява за звездата на Уест Хем Деклан Райс и може и  да успее с привличането му, след като "чуковете" обмислят възможнстта да го продадат, за да спечелят пари за нови трансфери. 21-годишният англичанин се радва на поредната си отлична кампания в Лондон и е смятан от Франк Лампард като потенциално решение на защитните проблеми в Челси, като наставникът на "сините" иска да го превърне в централен защитник. 

Доскоро Уест Хем беше категоричен, че Райс, който през изминалата кампания беше обявен за играч на сезона на "чуковете", не се продава, но изглежда, че тази позиция се е променила. Соред "​​Sun", Уест Хем е силно засегнат от последствията от пандемията от коронавируса и трябва да продаде играчи, за да събере средства за нови играчи в отбора.

От "Лондон Стейдиъм" са готови да преговарят със "сините", ако предложат сума около 70 милиона паунда. Уест Хем се надяваше да продаде хора като Мануел Ланзини, Фелипе Андерсон и Фабиан Балбуена, но засега не са получил оферти за нито един от излишните играчи.

Мениджърът Дейвид Мойс има желание да подсили тима си това лято, като се смята, че се интересува от звездите на КПР Еберечи Езе и на Брентфорд Саид Бенрама.