Отборът на Челси ще се раздели с халфа Жоржиньо това лято, за да подпомогне за финансирането на трансфера на Деклан Райс от Уест Хем. Това лято се очертава доста натоварено за мениджъра на "сините" Франк Лампард, който вече привлече Хаким Зиеш и Тимо Вернер, а в най-скоро време се очаква към тима да се присъедини и Кай Хавертц от Байер Леверкузен в сделка на стойност около 90 милиона паунда.

Вниманието на Лампард сега ще бъде насочено към засилване на отбраната, която представляваше ахилесовата пета за неговия тим през миналия сезон. Серхио Регилион е определян като по-евтина алтернатива на левия бек на Лестър Сити Бен Чилуел, докато Челси също така е в търсене на нов вратар.

Лампард е почитател на Райс и според информациите вижда в лицето на английски национал като идеалния кандидат за нов човек в центъра на защитата, макар че по презумпция той е дефанзивен халф.

Андреас Кристенсен и Курт Зума почти сигурно ще напуснат през лятото, което ще остави място за Райс. Уест Хем обаче остава непреклонен, че няма да се раздели с него за по-малко от 60 милиона паунда, но Челси би могъл удобно да отговори на тази искана цена, ако намерят купувач на Жоржиньо.

Според "​​Daily Telegraph" Ювентус, който е воден от бившия наставник на Челси Маурицио Сари, остава заинтересован национала на Италия, въпреки че вече привлякоха Артур Мело от Барселона в състава си.