Ръководството на Уест Хем заяви, че нападателят Марко Арнаутович не се продава. Това стана след като братът на австрийския национал заяви, че звездата на лондончани иска да подпише с клуб от китайскага Суперлига, за който се твърди, че е предложил оферта от 35 милиона лири.

"Марко Арнаутович има договор и ние напълно очакваме той да го изпълни докрай. Той не е за продажба", заявиха от клуба.

29-годишният бивш играч на Стоук Сити стана лидер в Уест Хям, откакто се присъедини през 2017 г., като отбеляза 8 гола в 17 мача този сезон. Той има контракт до лятото на 2022 година.
След изявление пред радиостанция стана ясно, че братът на Арнаутович - Даниел, който е и негов агент, е получил предложение, което почти двойно повече, отколкото англичаните са платили за него.

"Уест Хем купи Марко за фъстъци. Те платиха за него 20 милиона лири, което не е нищо на сегашния пазар. Купиха го, за да ги задържи в Премиършип миналия сезон и той го направи. Той взе всяка награда в клуба, най-добър играч, трансфер на сезона и наградата на играчите. Сега Уест Хем има фантастична оферта... Той иска да отиде на ново място с предизвикателство за титли... Голямото му желание е Уест Хям да приеме предложението от Китай", заяви Даниел Арнаутович.

Говорейки преди срещата от Висшата лига на Уест Хем с Арсенал в събота, мениджърът Мануел Пелегрини отхвърли разговорите за напускането на Арнаутович в януарския трансферен прозорец.

"Няма да говоря за цената, няма да говоря за слухове. Марко и другите играчи, участващи в слуховете са тук, искат да продължат по начина, по който играят. Сигурен съм, че... той ще бъде на познатото си ниво в мача срещу Арсенал. Искам да го задържа, но никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще", заяви чилиецът.

Сблъсъкът през уикенда ще бъде възможност за полузащитника Самир Насри да се изправи срещу бившия си клуб Арсенал в завръщането си във Висшата лига след 2,5 години.

Французинът се присъедини към чуковете на свободен трансфер, след като приключи 18-месечната му забрана заради употреба на допинг и дебютира с победа с 2:0 над Бирмингам за ФА Къп.

"Беше полезно за него да играе 60 минути срещу Бирмингам за купата, той работи много усилено, така че демонстрира, че е в състояние да играе. Той ще участва в мача срещу Арсенал, поне в групата. След това ще видим дали ще започне", допълни Пелегрини./БТА