Нападателят на Уест Хем Марко Арнаутович иска да си тръгне от клуба и да заиграе в китайското първенство, разкри братът на австрийския национал и негов агент Даниел. По-рано тази седмица стана ясно, че клуб от китайския елит е предложил 35 милиона паунда на "чуковете" за Арнаутович, но офертата е била отхвърлена от ръководството на лондончани.

Арнаутович е най-добре представящият се играч на тима в последните два сезона, но за съжаление на феновете на тима има желание да си тръгне, разкри агентът му. "Уест Хем купи Марко за жълти стотинки. Платиха 20 милиона паунда, което е нищо на днешния пазар. Купиха го, за да запази мястото им във Висшата лига и той направи точно това. Той спечели всяка награда в клуба - най-добър играч, трансфер на сезона и приза на съотборниците си. Сега Уест Хем има фантастична оферта. Това е почти двойна на това, което платиха за него. Той иска да отиде на този нов пазар и да се бори за титли. Това е неговото желание", коментира Даниел.

"Неговото голямо желание е Уест Хем да приеме офертата от Китай. Той знае, че феновете на Уест Хем го обичат и има специална връзка с тях, но това е светът на спорта, нещата се променят и той се надява те да го разберат. Марко е професионалист и се готви на 100 процента за мача с Арсенал. Той ще продължи да дава 100 процента на Уест Хем. Това е Марко, той никога не се променя. Докато е играч на клуба, ще дава всичко за него", допълни братът на нападателя.