Арсенал се класира за трета година поред за 1/4-финалите за Купата на Лигата в Англия. „Артилеристите” постигнаха икономична победа срещу гостуващия Блекпул с 2:1, за да се класират напред. Щефан Лихтщайнер даде аванс за лондончани в 33-ата минута, а Ерик Смит Роу удвои през втората част. По-късно Пади О’Конър намали резултата на „Емирейтс”, а в 55-ата минута Матео Гендузи остави своите с 10 човека след втори жълт картон. Голмайсторът за Блекпул пък също си изкара червен картон в края на срещата. Определено тимът на Унай Емери не си даде много зор в срещата, като явно пестеше сили за предстоящата схватка от Премиър лийг срещу Ливърпул.

Двубоят стартира равностойно, въпреки че се очакваше Арсенал да е по-дейният тим. Пръв възможност имаше Арсенал, когато Хенрих Мхитарян стреля към вратата на Хауърд, но топката премина вдясно от вратата.

Щефан Лихтщайнер обаче изведе „топчиите” напред в 33-ата минута, след като засече пас от Матео Гендузи. Халфът на Арсенал достави хубав пас, а изпълнението на Лихтщайнер бе трудно, но все пак крайният защитник се справи добре и прати топката във вратата на Блекпул – 1:0.

Второто полувреме стартира ударно за отбора на Унай Емери, след като Ерик Смит-Роу удвои за 2:0. Това е първи гол за младия талант на Арсенал на „Емирейтс”, като по-рано през сезона отбеляза и при гостуването на Карабах в Лига Европа.

В 56-ата минута пък Арсенал остана с десет човека, след като Матео Гендузи получи втори жълт картон и остави своите с десет за повече от половин час игра. Гостите се възползваха от този факт и Гай произведе силен изстрел в 60-тата минута, но той отлетя над напречната греда на Петър Чех.

В 69-ата минута Блекпул отбеляза втори гол след безобразна грешка на Чех, но за късмет на Арсенал попадението бе отменено. Нейтън Делфонсо отбеляза попадение, след като Джей Спиъринг отне топката от Чех и пусна посока вратата. Там Делфонсо реши да отиграва на празна врата, а позицията му бе лоша, за да може страничният съдия да отмени гола.

В 84-ата минута пък Пади О’Конър бе изгонен с директен червен картон, след като влезе много грозно в средата на терена на Пиер-Емерик Обамеянг, за да предотврати скоростна акция на домакините.

По този начин Арсенал чака следващия си опонент за Карабао Къп.