Защитникът на Севиля Жул Кунде е все по-близо до трансфера си в Челси. „Сините“ се надяват да привлекат 22-годишния бранител до края на трансферния прозорец идния вторник.

Местният вестник „Diario de Sevilla“ твърди, че е само „въпрос на време“ френският национал да бъде обявен за играч на Челси. Според информацията играчът е излетял от Испания и чака новини за напускането си от Севиля в Париж.

Мениджърът на лондончани Томас Тухел иска да добави нов защитник поради някои проблеми в редиците си. Андреас Кристенсен и Антонио Рудигер навлязоха в последната година от своите договори и тепърва ще се водят преговори за подновяването им.

Трансферът на Кунде в Челси ще бъде подпомогнат и от продажбата на Курт Зума в Уест Хем за сумата от около 30 милиона евро. Смята се, че „сините“ ще активират клаузата за откпуване на Кунде, която е в размер на около 80 милиона евро.

Така защитникът ще стане третото ново попълнение на „Стамфорд Бридж“ след привличането на вратаря Маркус Бетинели и нападателя Ромелу Лукаку.