Ръководството на Тотнъм е постигнало договорка с Пари Сен Жермен за десния краен защитник Серж Орие, пише авторитетното френско издание „Л’Екип”. Само преди десетина дни се появиха информации, че играчът на Пари Сен Жермен, който за момента няма право да пребивава в Англия, е уточнил евентуалния си договор и с Манчестър Юнайтед.

Юнайтед се разбра с играч, който не може да стъпи на Острова

„Л’Екип” твърди, че „шпорите” са изразили готовност да платят 25 милиона евро (22,9 милиона паунда) за ненужния на парижани играч, а това е било достатъчно. Идеята на Тотнъм е ясна – 24-годишният Орие ще бъде директен заместник на продадения в Манчестър Сити Кайл Уокър.

ПСЖ гледа да разкара четирима

За да се случи това обаче трябва да се разреши административният проблем, който пречи на Орие изобщо да стъпи на английска територия. Играчът бе осъден на 2 месеца затвор във Франция за нападение над полицай, а в момента тече обжалването на присъдата.

Ако се стигне до сделка, това ще бъде вторият нов играч за „шпорите” през лятото. Миналия петък те обявиха договорката си с Аякс за централния защитник Дейвинсон Санчес.