Звездата на Тотнъм Хари Кейн няма да премине в Байерн Мюнхен това лято, след като президентът на "шпорите" Даниел Леви отхвърли и финалната оферта на баварците за 30-годишния нападател. Лондончани вече отхвърлиха две предложения от страна на шампиона на Германия, а последната оферта бе на стойност 100 милиона евро плюс бонуси, въпреки че Кейн има договор само за още една година с Тотнъм.

Въпреки това Леви не е склонил да пусне голмайстора на тима и капитан на английския национален отбор. Счита се, че с това сделката пропада и Байерн ще се прицели в други варианти за нов нападател, но не е изключено баварците да предложа поредно подобрение на офертата. В същото време Кейн пази пълно мълчание по отношение на желанието си къде да играе през следващия сезон, но категорично отказва да подпише нов договор с Тотнъм, Това означава, че най-вероятно нападателят ще изкара последна кампания с "шпорите", след което ще премине в друг клуб като свободен агент.

Кейн има 280 гола в 435 мача за Тотнъм, а във Висшата лига има 213 попадения в 320 двубоя, като е само на 48 гола зад голмайстор номер 1 в историята на Лигата Алан Шиърър.