Отборът на Тотнъм може да възобнови интереса си към защитника на Челси Антонио Рюдигер, ако германският национал не подпише нов договор с клуба от „Стамфорд Бридж“. Настоящият контракт на бранителя изтича в края на настоящия сезон.

Рюдигер се превърна в ключова фигура при Томас Тухел в сърцето на защитата на Челси. Германският национал настоява за заплата от 200 000 паунда на седмица, но според „ESPN“ шефовете на клуба са готови да му предложат само около 150 000 паунда.

Ако Рюдигер откаже да подпише ново споразумение преди края на годината, „сините“ може да се опитат да го продадат през януари, за да не го изпуснат без пари следващото лято.

Един от кандидатите за неговия подпис е Тотнъм, който е преговарял със защитника още, когато Жозе Моуриньо беше мениджър на клуба. Смята, че „шпорите“ продължават да се интересуват от Рюдигер, въпреки че подписа това лято с Кристиан Ромеро от Аталанта.

28-годишният германец беше изпаднал в немилост при предишния мениджъра на Челси Франк Лампард, но след идването на Тухел се превърна в неизменен титуляр. А самият бивш наставник на Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд има желание да задържи защитника в западен Лондон.

Интерес към Рюдигер има още от страна на ПСЖ, Реал Мадрид и Барселона. Самият играч обаче има желание да остане в Лондон и затова, ако не подпише нов договор с Челси, Тотнъм може да бъде готов да приюти германеца.