Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер призна, че офертата на Манчестър Юнайтед преди 2 години го е накарала да се замисли дали да не напусне своя роден клуб.

През последното десетилетие германският национал изгради реноме на един от най-добрите атакуващи играчи в света. От дебюта му през 2008 година досега цялата кариера на голаджията преминава с екипа на мюнхенци, като единствено през 2015-а той е имал колебания.

Заради китайските мангизи Анчелоти зарязва Байерн?

Тогавашният наставник на Юнайтед Луис ван Гаал много е искал двамата да работят заедно отново, този път на „Олд Трафорд”, а перспективата за момент е изкушила 27-годишният футболист.

Томас Мюлер се доближава към легендите на Байерн

Мощно английско трио се пробвало за Томас Мюлер

„Имаше момент – преди 2 години, когато действително това бе сериозна тема. Много мислих по този въпрос тогава”, призна Мюлер в интервю за „Кикер”.

„Клубът (Байерн – б.р.) обаче веднага ме подкрепи и те ми казаха, че аз принадлежа тук.  Когато Байерн ми каза, че има нужда от мен и колко важен играч съм, спрях да мисля за всичко друго.”

„Не мисля, че има вероятност подобно нещо да се случи пак. Чувствам се комфортно тук. Предимство за мен е, че цялата ми кариера преминава в Байерн. За разлика от другите топ отбори в Европа, този клуб израства естествено и има специална философия с разумни ценности”, заключи Томас Мюлер.