Треньорът Карло Анчелоти планира да напусне Байерн Мюнхен по средата на сезона. Според бившия полузащитник на баварците Марио Баслер италианецът е изкушен от възможността да работи в Китай и през януари ще оваканти поста си.

Съперник на Лудогорец бухна Байерн в ямата

Опитният Анчелоти едва стартира втория си сезон начело на гранда от Мюнхен, а вече е обект на доста сериозни критики. Макар че спечели шампионската титла в Германия през миналия сезон бележитият специалист редовно бива атакуван от анализатори и бивши играчи на Байерн.

В събота Байерн допусна малко очаквана грешна стъпка, като загуби с 0:2 от Хофхенхайм в Бундеслигата, а ден по-късно Баслер излезе на сцената и заяви, че Анчелоти е подписал предварителен договор с китайски клуб и ще форсира напускането си.

Анчелоти не спести критики след излагацията срещу Хофе

„Чух, че Анчелоти вече е подписал договор с китайски клуб. От това, което знам, става ясно, че той ще си тръгне през зимата, защото точно тогава започва новия сезон в Китай.”

Баслер направи уговорка, че няма как да бъде на 100 процента сигурен в намеренията на Анчелоти, но в същото време вярва на своите източници. „Няма как да потвърдя, че нещата са изцяло истина, но източникът ми е надежден. Нека го кажем така – няма как да кажа и една лоша дума за моя източник, той е човек, на когото вярвам. Не твърдя, че точно така ще се развият нещата, но слухът циркулира от известно време.”

Томас Мюлер се доближава до легендите на Байерн

По принцип Анчелоти има договор с Байерн за още 2 сезона.