Звездата на РБ Лайпциг Тимо Вернер сподели своите планове за бъдещето си. Нападателят обяви, че предпочита трансфер в чужбина пред това да заиграе за немския шампион Байерн Мюнхен. 

"Байерн е велик клуб, няма нужда да го коментираме, а Ханс Флик доказа, че е много добър треньор. Ако на някакъв етап, имам възможност за трансфер, ще искам да заиграя в чужбина, а не в Байерн. Просто предизвикателството от друго първенство е по-голямо, отколкото трансфер в друг клуб от Бундеслигата", каза Вернер пред "Bild".

"Не знам какво мотивира Байерн. Аз съм щастлив и доволен, че удължих договора си тук и играх в Лайпциг този сезон. Според мен, продължих развитието си под ръководството на Нагелсман и израснах като човек. Вече поемам по-голяма отговорност. Благодарен съм и наистина оценявам това, което имам в Лайпциг. Никога не бих казал: "Искам да се махна", сподели още нападателят.

Това поставя английските грандове Ливърпул и Манчестър Юнайтед на полпозишън, ако Вернер поиска трансфер. Смята се, че "мърсисайдци" са най-близко до нападателя, който има 27 гола в 36 срещи за "биковете" през този сезон.