Бившият играч на Ливърпул Дитмар Хаман смята, че „мърсисайдци“ нямат нужда от нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер. Според информациите в Германия, Вернер не се интересува от трансфер в Байерн Мюнхен и би предпочел да се обвърже с Юрген Клоп в Ливърпул.

Вернер е в страхотна форма за РБ Лайпциг този сезон, като има 27 гола в 36 участия. Но Хаман, който има 283 мача за Ливърпул, смята, че германският национал ще се бори, за да се впише в системата на Клоп, заедно със Садио Мане и Мохамед Салах.

„Нещото в Ливърпул е, че вероятно имат най-добрата нападателна тройка в световния футбол. Салах и Мане са много хитри играчи и са много сръчни ", заяви Хаман пред „Sky Sports“.

„Тимо Вернер не е този тип играч. Най-голямото му предимство е отличното му темпо. Гледам мачове, особено и на „Анфийлд“, Ливърпул е толкова непреодолим за повечето отбори и те се опитват да седят само назад. Смятам, че Вернер е много по-малко ефективен в такив стил на игра. Ако се вгледате в голмайсторките му качества в Лайпциг, той е изключителен, но те обичат да играят на контраатака, всъщност не са отбор, който обича да притежава топката. Не мисля, че той има възможността да играе нашироко, както Мане и Салах. След това, ако погледнете позицията на [Роберто] Фирмино, мисля, че за начина, по който са настроени, ви трябва почти играч от типа на Теди Шерингам, защото той свързва звената“, продължи Хаман.

„Така че просто не знам къде бих го поставил аз. Не мисля, че той е обширен играч, мисля, че е най-добър през средата на атаката. От друга страна, когато дойде Купата на нациите в Африка в началото на следващата година, Мане и Салах може да не са на разположение от четири до шест седмици. Това вероятно е нещо, което Ливърпул има в съзнанието си. Но съм сигурен, че има играчи, които ще помогнат на Ливърпул повече през следващия сезон от Тимо Вернер“, завърши бившият футболист на „червените“.