Барса най-сетне постигна целта си и привлече Филипе Коутиньо в своите редици. Каталунците желаеха да направят това още през лятото, когато отправиха няколко оферти, но тогава от Ливърпул отказаха да се разделят със звездата си, независимо от цената.

Коутиньо се появи за първи път с емблемата на Барса

Въпреки че тогава удариха на камък, в лагера на Барса явно са били напълно убедени в привличането на бразилеца, защото още тогава са създали специални видео клипове за трансфера му.

Това забелязаха бдителни последователи на Барса в Туитър. От тима публикуваха няколко видеа за привличането на Коутиньо, а потребителите моментално видяха, че второто такова, призоваващо феновете да последват бразилеца в социалните мрежи, е било създадено през август.

На клипа се вижда профила на Коутиньо в Instagram, който в момента има много повече последователи от това, което виждаме на видеото, а на него се виждат и датите на последните публикации.

Така потребителите дори могат да определят и точната дата, на която видеото е създадено. Е, през лятото сделката не се осъществи, но очевидно от маркетинговия отдел на клуба са решили да запазят видеото и да го използват в последствие, когато трансферът все пак стане факт.