Считаният за сигурен трансфер на Александър Лаказет от Олимпик Лион в Атлетико Мадрид може всъщност и да не се случи. Френският национал открито призна, че има своите съмнения, а те са породени главно заради забраната над „дюшекчиите” да картотекират нови футболисти.

Само преди седмици президентът на Лион Жан-Мишел Олас публично разкри, че сделката е почти сключена и през следващия сезон Лаказет ще носи екипа на „рохибланкос”. 26-годишният играч също изглеждаше твърдо решен най-накрая да опита ново предизвикателство.

Атлетико Мадрид с изненадваща продажба на играчи

Изглежда обаче през последните дни у него са се зародили съмнения дали няма да изпадне в ситуацията, в която беше Арда Туран при трансфера си в Барса. Турчинът изкара 6 месеца без официален мач, като единствено тренираше с „блаугранас” – които по това време имаха сходна санкция – и можеше да играе в контролни срещи. Лаказет в момента се намира в пиковите години на кариерата си и със сигурност не желае принудително да се лишава от възможността да играе редовно.

Президентът на Лион: Лаказет се е разбрал с Атлетико

„Не съм съвсем сигурен, че най-вярното решение е да напусна клуба, в чиято академия израснах още от дете”, каза Лаказет. „Все още нищо не съм подписвал, няма нищо официално.”

„Вярно е, че мога да напусна, но също така е възможно и да остана. На кръстопът съм. Не отхвърлям никоя възможност. Добре съм, но мога да отида и на друго място”, добави френският национал.