Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е дал своето съгласие за продажбата на Кевин Гамейро и Нико Гайтан при положение, че КАС отмени наказанието на клуба и той е в състояние да картотекира нови играчи през летния трансферен прозорец.

КАС все още не се е произнесъл относно жалбата на Атлетико Мадрид, който бе наказан от ФИФА да не може да картотекира нови попълнения в рамките на два трансферни прозореца.

Тиаго със сигурност от следващия сезон няма да бъде част от състава на Атлетико Мадрид.

Симеоне не е доволен от представянето на привлечените през миналото лято Гамейро и Гайтан, които могат да бъдат продадени.

Атлетико Мадрид брои 32 милиона за френския нападател, който не успя да се наложи на „Висенте Калдерон“. Той е отбелязал 16 гола във всички надпревари през този сезон (12 в Ла Лига, 2 в Шампионска лига и 2 за купата).

Диего Симеоне при всички положения ще се опита да подсили своя състав с нов нападател, а сред набелязаните от него са Джейми Варди от Лестър, Алексис Санчес от Арсенал и Александър Лаказет от Олимпик Лион.

Гайтан е другият футболист, който не функционира успешно в състава на Чоло. За него бяха платени 25 милиона евро на Бенфика. Аржентинецът тотално разочарова и много рядко влиза в игра.

Атлетико бие всички за подписа на юноша на Барселона

Атлетико Мадрид по всяка вероятност ще продаде и един защитник, като това най-вероятно ще бъде Хосе Хименес, към когото има много сериозен интерес от няколко отбора от Висшата лига. Договорът на уругвайския бранител с „дюшекчиите“ изтича през лятото на 2018 година. Савич също не е с гарантирано място за следващия сезон в състава на Симеоне.