Трансферната сага около Матайс де Лихт придоби чудовищни размери, като бъдещето на холандския бранител продължава да е неясно. Световният шампион с Франция Кристоф Дюгари обаче не остава хич доволен от случващото се около 19-годишния млад бранител.

Де Лихт имаше възможност да премине в Пари Сен Жермен, след като парижани удовлетвориха изискванията на футболиста и агента за заплата, когато Барселона се отдръпна. Все пак Мино Райола и Де Лихт поискаха да има откупна клауза от 150 милиона евро, което подлуди френския гранд.

Същевременно италианският шампион Ювентус също удовлетвори всички изисквания на играча, както и клаузата, заради което по всичко личи, че той ще продължи кариерата си в отбора от Торино.

„Каква му е идеята? Какво му се върти в главата? 12, 13, 14 или 15 милиона евро заплата, какво още? Нищо не се променя с парите. Ще си вземеш по-хубава кола, малко по-голям апартамент, 10 метра по-дълга яхта. Всичко опира до парите – това ме влудява и ми се повръща”, коментира пред RMC Дюгари.

„Не мога да коментирам качествата на Де Лихт. Уникален футболист е, много добър. Но с такова мислене не знам какво е възможно да се случи. Поздравявам президента на ПСЖ, поздравявам Леонардо, че взеха това решение. Изморен съм от „новия футбол”. Не може да си на 19 и да искаш да си въвлечен във футболен проект и вече да мислиш за възможност за трансфер”, коментира още Кристоф Дюгари.