Пари Сен Жермен окончателно сваля всякакъв интерес към трансфер на защитника Матайс де Лихт от Аякс. Според RMC Sport причината за това е била неуважителна според клуба претенция на холандския национал.

Няма никакво съмнение, че 19-годишният играч ще бъде може би най-обсъжданото име по време на летния трансферен прозорец тази година. Барселона, Ювентус и ПСЖ се сбориха сериозно за подписа на младока, който работи заедно с небезизвестния агент Мино Райола. Двамата очевидно опитват да извлекат максимума от ситуацията и да издействат най-добрите според тях условия.

RMC Sport твърди, че желанието на Де Лихт да получи освобождаваща клауза за 150 милиона евро (134 милиона паунда) най-вероятно ще провали по-нататъшните преговори. Причината е, че сумата се струва твърде ниска за френския шампион, който не иска да загуби лековато покупка от подобен характер. „Едва си пристигнал в клуба и вече искаш неща, които ще ти помогнат да си тръгнеш – не се прави така”, споделя източник от ПСЖ. Той добавя, че ПСЖ вече е дало твърд отказ на подобно искане, което счита за „въпрос на етика и уважение”.

Не на последно място – подобни клаузи са забранени във Франция, което значи, че ПСЖ трябва да търси начин да заобиколи правилата, за да угоди на желанието на Де Лихт. На този етап никой от шефовете в ПСЖ не е готов на подобна стъпка.