Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо има благословията на клуба да се завърне в Манчестър Юнайтед. Само че за да се случи това, първо в офисите на европейския клубен шампион трябва да постъпи оферта от „червените дяволи”.

Изданието „Ел Гол Дигитал” твърди, че решението да не се правят спънки на недоволния 33-годишен португалец е взето от новия треньор Жулен Лопетеги.

Бъдещето на голмайстор №1 за всички времена на „белия балет” си остава все така неясно, докато той и Португалия се класираха за 1/8-финалите на Мондиал 2018. CR7 забърка кашата в минутите след третия пореден триумф в Шампионската лига в края на май, когато започна да говори за престоя си при „лос бланкос” в минало време и обеща „да каже всичко” на специална пресконференция.

Въпреки напредващата си възраст Роналдо продължава да бъде основната фигура в състава на Реал, макар и да получи множество критики относно намека си и преди всичко – избрания за тази цел момент на отборен триумф.

Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед са сочени като единствените отбори, които имат реални шансове да привлекат Кристиано Роналдо, ако той наистина е взел решение да напусне „Бернабеу”. През последните години „червените дяволи” на няколко пъти проучваха почвата за подобен ход, но в последно време интересът им към подобна сделка изглежда нулев.

Според „Ел Гол Дигитал” решението да не се пречи на Роналдо има общо и с настроенията срещу него сред отбора. След откровенията на португалеца в Киев той е загубил подкрепата на „важни фигури в съблекалнята”.

Още по темата:

Финансовите различия между Роналдо и Реал Мадрид

ПСЖ готов да позлати Роналдо

Среща между Мендеш и Реал, Роналдо - недоволен

Талант на Реал: Не си представям да играя без Роналдо