Манчестър Юнайтед и неговият мениджър Жозе Моуриньо получават пълно съдействие, че дори и повече от агента Жорже Мендеш в опитите си да отмъкнат левия бек на Наполи Фаузи Гулам.

Суперагентът представлява алжирския национал, който все още се възстановява от тежката контузия в коляното, която претърпя към края на миналата година. Въпреки всичко 27-годиншият играч си остава една от горещите стоки на трансферния пазар в Европа, още повече, че в договора му има освобождаваща клауза за 60 милиона евро (52 милиона паунда).

Сари: Ако Наполи не може да задържи играчите си...

През настоящия сезон Моуриньо се видя принуден да пробва всякакви варианти за поста ляв бек. Ашли Йънг, който номинално е външен халф, се представи най-добре, докато Маркос Рохо, Дейли Блинд и Люк Шоу не демонстрираха нужното постоянство. Освен това последните трима доста често страдаха и от контузии.

Юнайтед предложи 26 милиона паунда за играч на Наполи

Педи януарския трансферен прозорец се говореше за засилен интерес на Манчестър Сити към Гулам, но точно тогава дойде контузията и „гражданите” смениха приоритетите си. Сега Юнайтед като че ли е големият фаворит, макар и една негова оферта (26 милиона паунда) да бе отхвърлена.

Унижението на Люк Шоу разтърси Юнайтед отвътре

Тъкмо затова сега се намесва и Мендеш, който ще се опита да убеди ръководството на Наполи да не търси пълната сума по освобождаващата клауза. Според част от италианските медии  - „Тутоспорт” и „Кориере дело спорт” – португалският агент би могъл да спазари клиента си срещу 38 милиона евро (33 милиона паунда) до 30 юни. След това цената вече ще се вдигне до 48 милиона евро.