Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи и спортният директор Антеро Енрике са провели спешна среща във френската столица в понеделник, а основната тема на техния разговор е била възможността за привличането на Неймар и Алексис Санчес, съобщава "L'Equipe".

Енрике бе през уикенда в Маями, където отборът е на подготовка, докато Ал-Келайфи имаше бизнес среща в Рабат.

Двамата по спешност се прибраха в Париж, за да проведат изключително важния разговор за това как ще процедират в следващите дни относно възможността да привлекат Неймар.

В ПСЖ си дават сметка, че основна и много по-реалистична цел им остава Алексис Санчес. Парижани ще се опитат да финализират неговото привличане в близките дни, но в дългосрочен план много по-важен е евентуален трансфер на Неймар.

Според информацията на бразилското издание „Esporte Interactivo”, Неймар е приел отправеното му предложение от Пари Сен Жермен и сега се очаква френският клуб да активира освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор с Барселона.

Освобождаващата клауза в договора на Неймар с Барселона е на стойност 222 милиона евро.

В Бразилия: Неймар прие офертата на ПСЖ

25-годишният футболист е приел предложението за петгодишен договор и заплата от 30 милиона евро на сезон плюс допълнителни бонуси.

Шеф на Барса: На 200% Неймар няма да напусне

В Пари Сен Жермен искат да осъществят привличането на Неймар през настоящия летен трансферен прозорец.

ПСЖ готов на лудост за Неймар

В Барса спокойни, драма около Неймар няма

Катарските собственици на френския клуб са готови с няколко плана за привличането на Неймар.

Неймар в ПСЖ: Буря в чаша вода