Новият наставник на Интер Лучано Спалети за пореден път показа, че е човек, който умее да брани принципите си. Специалистът обеща, че очаква от клуба да спази всичките си обещания по отношение лятната селекция. Италианецът добави, че ще е първият, който ще сигнализира, ако шефовете започнат да увъртат.

Спалети проведе пресконференция за началото на лятната подготовка при „нерадзурите” и напълно в реда на нещата представителите на медиите не му спестиха въпросите относно липсата на покупки.

Габигол започва подготовка с Интер

Дотук крупна сума бе платена единствено за централния защитник Милан Шкриняр, който пристигна от Сампдория срещу предполагаеми  30 милиона евро. Другите покупки бяха 18-годишните Николо Дзаниоло (Ентела) и Йенс Одгаард (Лингби), които пристигнаха срещу съответно 1,8 милиона и 1,5 милиона евро. Стражът Даниеле Падели дойде като свободен агент, след като договорът му с Торино Изтече.

Решителни мигове за Валеро и Интер

„Бяха ми обещани определени неща и ако не бъдат спазени, ще се върна тук и ще говоря открито”, категоричен бе Спалети. „Когато даваш обещания, те трябва да бъдат спазени. Трябва да се купят някои играчи. Вече отбелязах, че не съм по-талантлив треньор от тези, които бяха на моето място преди мен. Нужно е да вземем играчи, които да интегрираме в един добър, но незавършен отбор.”

„Продължавам да чета по вестниците, че имаме 150 милиона евро за харчене, ала някой трябва да извади тези пари. Имаме (директорите – б.р.) Пиеро Аузилио и Валтер Сабатини, които познават трансферния пазар като вътрешността на джобовете си, така че нека ги оставим да работят на спокойствие.”

В Интер изглежда броят Перишич за играч на Юнайтед

„Фундаментален компонент е характерът на играчите. Някои си мислят, че могат да правят по две-три отигравания и да спасят даден мач. Това не е правилно. Да не се предаваш е едно важно качество”, подчерта още Спалети.