Трансферът на хърватския национал Иван Перишич в Манчестър Юнайтед изглежда все по-близо. Бранителят не фигурира сред имената, които ще започнат предсезонна подготовка на базата на "нерадзурите" в четвъртък следобед. 

Официалната причина за отсъствието му е, че получава малко по-дълга почивка заради ангажиментите си с националния отбор в началото на юни. Но в Англия спекулират, че това е крачка към преминаването му на "Олд Трафорд" и всичко е въпрос на време. 

Перишич в Юнайтед за 50 млн. и нито стотинка по-малко

В началото на седмицата "червените дяволи" пратиха оферта за него на стойност 40 млн. евро. Тя обаче беше отхвърлена, като Интер настоява да получи с 10 млн. евро повече, каквато е и клаузата за предварителното прекратяване на договора на футболиста. 

Изглежда в последните дни и часове е имало развитие, така че Перишич може да успее дори да се появи за първата тренировка на Юнайтед. Иначе аут от състава на "нерадзурите" е и бразилският нападател Габриел Барбоса-Габигол, който е най-голямото трансферно разочарование в последните години за клуба.