Челси е готов да се раздели с вратаря си Тибо Куртоа, твърди Sky Sports. Според информацията на изданието белгиецът кара последните си дни като футболист на лондонския гранд.

Слуховете са, че след разговори между двете страни, „сините“ са взели решение да продадат стража. Челси не успя да се класира за Шампионската лига през новия сезон, след като финишира пети във Висшата лига. През настоящата кампания съставът, воден от Антонио Конте спечели само ФА Къп. Това изглежда е незадоволително за бившия играч на Атлетико Мадрид, с оглед по-високите му амбиции. 

Така като основни кандидати за подписа му се сочат Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

При Кралския клуб обаче в момента ситуацията е твърде деликатна. Мадридчани в момента имат за приоритет намирането на нов треньор, а след това ще мислят за селекцията. Както е известно, Зинедин Зидан напусна доста изненадващо. Той си тръгна няколко дни, след като изведе състава до трети пореден трофей в Шампионската лига и общо 13-ти в историята на тима.

Като основни фаворити за поста на „Бернабеу“ се спрягат актуалният мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино, Йоаким Льов, който е начело на Германия, Гути, който води втория тим на „белия балет“, както и Юрген Клоп (Ливърпул).

Още по темата: 

Реал Мадрид разполага с 300 милиона за трансфери

Куртоа обвини директно щефовете в Челси