Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес разполага с 300 милиона евро, които може да инвестира в привличането на нови попълнения, твърди „Marca“.

Ако това не се окаже достатъчно за плановете на Перес и Зинедин Зидан, в хазната на Реал Мадрид се очаква да постъпят много сериозни постъпления и от евентуалната продажба на Гарет Бейл, която стои на дневен ред. Това ще донесе допълнителни приходи за испанския клуб, които ще могат да бъдат инвестирани в привличането на нови попълнения. Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен и Тотнъм не крият своя интерес към уелския футболист.

Приоритетът в момента на Флорентино Перес е привличането на Неймар от Пари Сен Жермен. Президентът на Реал Мадрид не е сигурен дали ще успее да си осигури услугите на бразилския футболист още това лято или сделката ще може да се осъществи едва през следващото.

Реал Мадрид е подготвен с алтернативни варианти при евентуален провал с Неймар. „Кралете“ ще се насочат към Еден Азар от Челси, който е много харесван от Зинедин Зидан.

Другите опции пред „белия балет“ са Роберт Левандовски от Байерн Мюнхем и Мохамед Салах от Ливърпул.

Зинедин Зидан настоява за привличането на нов централен защитник, тъй като няма доверие в Хесус Вайехо. Реал Мадрид ще направи опит да привлече Милан Шкриниар от Интер.

Друга трансферна цел на Реал Мадрид е Алваро Одриосола от Реал Сосиедад, който се очаква да премине на „Сантиаго Бернабеу“ веднага след Мондиал 2018.

„Кралете“ със сигурност ще се опитат да се подсилят с нов вратар, който да измести Кейлор Навас от титулярното място. Спряганите имена са Алисон Бекер от Рома, Тибо Куртоа от Челси и Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед.

Зинедин Зидан също така иска да подсили своя състав с нов халф, който да може да конкурира Тони Кроос и Лука Модрич, защото двамата имат много игрови минути през сезона и се нуждаят от ротация.