Манчестър Сити започна да подготвя зимната си селекция още отсега, а според медиите в Англия първата цел на „гражданите” ще бъде централният защитник Иниго Мартинес.

Мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола отдавна е фен на бранителя от Реал Сосиедад, който не е играл за друг клуб освен родния си. Каталунският специалист проявяваше интерес към баска още докато бе начело на Барселона, но по една или друга причина не успя да го доведе на „Камп Ноу”.

Дотук сезонът на „небесно сините” тече фрапиращо добре, като те спечелиха 18 от 20-те си мача на всички фронтове. Очевидно Пеп се опитва да се подготви за мига, в който ще настъпи спад във формата, а тогава наличието на качествена конкуренция ще е от решаващо значение.

Има ли кой да ги стигне "гражданите"?

Централната защита може да се окаже проблемна за Сити, тъй като Джон Стоунс и Николас Отаменди са несъмнените титуляри. Англичанинът обаче ще отсъства в следващите 4-5 седмици, като неговото място зае титулярният, но и много „чуплив” капитан Венсан Компани. Реално това са единствените три опции за защитата на „гражданите”, тъй като Елиаким Мангала по всяка вероятност ще си търси нов тим.

По тази причина Сити започва да опипва почвата около Иниго Мартинес, който има договор с Реал Сосиедад до 2021 година. Възможно е англичаните да не бъдат единствените, които ще отправят оферта за него през януари, като се спекулира за интерес от Рома и Реал Мадрид.