Манчестър Сити официално представи най-новото си попълнение за сезон 2017/2018 – вратаря Едерсон Мораес. „Гражданите” сключиха сделката още миналата седмица, но трябваше време, за да се изчистят проблемите около участието на трети страни.

23-годишният футболист донесе солиден приход на Бенфика – почти 35 милиона паунда. Преминалият през Рио Аве футболист изкара две много успешни кампании със „лисабонските орли”, спечелвайки 2 шампионски титли, Купата на Португалия (2016/2017), Купата на лигата (2015/2016), както и Суперкупата на страната (2016).

Браво не смята да бяга с подвита опашка от Сити

Официално Едерсон ще стане играч на Сити при отварянето на трансферния пазар на 1 юли. С платените за него пари той се превърна в най-скъпия вратар в цялата история на британския футбол. Логично при такава инвестиция е да се очаква, че тъкмо Мораес ще бъде новият №1 под рамката за „гражданите”, заменяйки неубедителния Клаудио Браво.

Мениджърът Хосеп Гуардиола също трябва да е спокоен, тъй като Мораес пасва отлично на изискването да се справя умело при играта с крака. „В предишния си тим също имах навика да играя леко изнесен по-напред, участвах дейно в мачовете”, заяви бразилецът.

„Смятам, че революцията в начина, по който вратарите вече участват в срещите, е много важна. Вече разполагам с умението да играя извън наказателното си поле. Когато бях в по-скромни отбори, нямах шанса да стоя далеч от вратата си. Щом обаче преминах в Бенфика, бях в състояние да подобря този компонент от играта си, станах по-активен. Оттогава работя по въпроса.”

„Гуардиола ще бъде много важен. Той изисква много от играчите, успява да извади на показ най-доброто от тях. Не смятам, че с мен ще бъде по-различно. Надявам се да отговоря на очакванията му. Той имаше огромно роля за това сега да съм играч на Сити”, завърши вратарят.

Мораес е второто ново попълнение за Сити в паузата между сезоните. Преди това манчестърският тим си осигури услугите на халфа Бернардо Силва от Монако.

Бернардо Силва: Гуардиола е треньор, който винаги ми е харесвал