Вратарят Клаудио Браво настоя, че е щастлив и доволен от престоя си в Манчестър Сити, като опроверга слуховете за предстояща раздяла. Чилийският национал също така отрече клубът да е наемал спортен психолог, с който той да работи.

Според английските медии обаче ситуацията не е толкова цветуща за бившия ас на Барселона. Те твърдят, че със сигурност през лятото Сити ще преследва ново попълнение на вратарския пост, като двете най-спрягани имена са тези на Джанлуиджи Донарума (Милан) и Едерсон Мораес (Бенфика).

Ман Сити спазари нов вратар

В момента закупения за титуляр Браво е твърда резерва на Уили Кабайеро, който трябваше да бъде само резервен вариант. Контрактът на аржентинеца изтича в края на сезона и макар мениджърът Хосеп Гуардиола да изрази своето задоволство от формата на стража, най-вероятно последният няма да получи предложение за преподписване.

Мнозина твърдят, че испанският треньор планира масова чистка в състава и Браво би могъл да падне в жертва на слабите си изяви. „Не е вярно, че в момента си търся нов отбор, нито че се опитвам да напусна. Тези твърдения просто не са верни“, коментира Браво.

Виляреал привлича Клаудио Браво

„Щастлив съм в Англия, както и моето семейство. Проблемът е, че не играя, а това породи много примери за фалшиви новини. Те не се основават на проверени информации. Казаха се много неща, които са лъжа – като например, че работя със спортен психолог или че имам учител по английски, който да ми помага с адаптацията“, допълни Браво.ь