Реал Мадрид е решил да предложи Гарет Бейл и други 52 милиона паунда към Манчестър Юнайтед, за да привлече Пол Погба през идния летен трансферен прозорец. Френският полузащитник се счита, че ще напусне „Олд Трафорд”, като бъдещето на уелския офанзивен футболист на „Сантиаго Бернабеу” също не е по-различно след разочароващата тазгодишна кампания.

Юнайтед вярва, че ще може да получи исканата цена от 130 милиона паунда за Погба, но медиите в Испания твърдят, че „лос бланкос” планира оферта от 52 милиона лири плюс Гарет Бейл за него. Световният шампион за 2018-а с Франция има 16 гола в 41 мача за английския тим през сезона, като в допълнение подаде за още 11 попадения.

Бейл пък има осем гола в Ла Лига през този сезон, като 29-годишният футболист е свързван с трансфер освен в Юнайтед, а и в бившия му клуб Тотнъм и германския хегемон Байерн Мюнхен.

През изминалите седмици агентът на уелсеца – Джонатан Барнет, потвърди, че неговият клиент няма да напусне испанската столица през това лято. Ако не остане в Реал Мадрид, другите опции пред Бейл в столицата са Атлетико Мадрид, Райо Валекано, Хетафе, Леганес от елитните футболни клубове.