Не е тайна, че отборът на Барселона проявява сериозен интерес към това да си върне Неймар и да се подсили с нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, макар бразилецът да е приоритет в списъка с желания на клуба.

Шефът на Ла Лига, Хавиер Тебас говори в петък като част от дигитален форум, организиран от Асоциацията на изпълнителните директори в Арагон, и предложи как първенството ще възобнови дейността си след избухването на пандемията от коронавирус.

Той разсъждава и върху някои от слуховете за трансфер, които в момента циркулират из медиите.

"Не е вярно, че Барса в момента водят преговори за подписването на тези двама играчи. Те са по-фокусирани върху това кога сезонът може да се възобнови, за разлика от новите придобивки. В краткосрочен план ще има основно бартерни сделки, но трансферите не са приоритета на европейските клубове в момента. Те искат да ограничат щетите, причинени от спирането на футбол. Нито Неймар, нито Лаутаро, тези имана в момента не са на първо място в списъка с приоритети за Барса. Клубът в момента няма капацитет да прави тези покупки, в момента това е напълно невъзможно“, категоричен бе Тебас.