Спортният директор на Лацио Игли Таре хвърли малко повече светлина около бъдещето на голямата звезда в отбора Сергей Милинкович-Савич. Албанецът беше категоричен, че единствено „неприлични предложения” могат да накарат клуба да се замисли за продажба на сръбския национал.

24-годишният полузащитник вече няколко поредни трансферни прозореца е сочен за сигурен заминаващ, след като редица европейски грандове се борят за подписа му. Доскоро се спекулираше, че Пари Сен Жермен е изпратил оферта на стойност 80 милиона евро.

От Лацио отхвърлиха новината като невярна, а Игли Таре обясни какви са плановете на Лацио относно Милинкович-Савич. „Не е трудно да отговорим на въпроса дали той ще остане, защото само преди няколко месеца той удължи договора си”, заяви босът.

„Едва после, предвид днешния свят, ако пристигне някое неприлично предложение, то може да бъде обмислено. Клубът и играчът обаче са съвсем щастливи да продължат общия си път.”

Таре също така трябваше да отговаря на въпрос дали е разочарован от отказа си да заеме ръководен пост в Милан. „Не мисля, че отказът ми спрямо Милан ще повлияе на моята кариера. Нямаше никакви условия да премина там. Работя в Лацио от 15 години и останах от любов към тях. Чувствам се поласкан, че Звонимир Бобан и Паоло Малдини показаха интерес към мен. Уважавахме се един друг като опоненти на терена, но и по-късно като директори. Имах възможността да говоря с всеки от тях и разбрах, че Милан е техният живот. Те приеха моето „не” с огромен респект. Знаеха, че за мен би било трудно да се реша на тази стъпка”, добави албанецът.