Звездата на Лацио Сергей Милинкович-Савич доказа, че не страда от липса на самочувствие, след като заяви, че би могъл да се превърне в „Златан Ибрахимович сред полузащитниците”.

24-годишният играч не беше много далеч от трансфер през миналото лято, но в крайна сметка остана в римския гранд. СМС заяви, че това е бил очакваният развой на нещата за него. Без никакво съмнение той минава за един от най-добрите на своя пост, което накара великият Фабио Капело да направи паралел между балканеца и Златан Ибрахимович.

„Наистина харесвам Ибрахимович – и като футболист, и като човек. Затова определението ми допада”, коментира Милинкович-Савич.

„Може би и двамата имаме сходна физическа структура и техника, а освен това аз скачам също толкова високо.”

„Липсва ми отбелязването на голове, защото миналия сезон вкарах толкова много. Сега в много от мачовете имам роля по-назад по терена, защото разполагаме с Луис Алберто, който играе по-близо до нападателите.”

„Фокусиран съм върху последните няколко мача от сезона, които могат да ни донесат класиране в Шампионската лига и прогрес за Купата на Италия. Бих желал да си подсигурим ШЛ преди последния кръг в първенството”, допълни СМС.