Спортният директор на Милан Фредерик Масара се намира в Испания, където вече се е срещнал с френския футболист на Барселона Жан-Клер Тодибо. Известен факт е, че бившият играч на Тулуза е спряган за трансфер на „Сан Сиро”, като двамата са вечеряли, за да обсъдят плановете на „росонерите” в бъдеще и идеята им за развитие на клуба.

Ако се стигне до съгласие от Тодибо, то тогава от Милан ще отправят конкретна оферта към Барселона за защитника, роден през 1999-а година, потвърждава Sky Sport Italia.

Очаква се също така първоначалното предложение на миланския гранд да бъде под наем до края на сезона, след който вече да се обсъди и опция за закупуване. Смята се, че клубът държи играчът да е отдаден на идеята да парафира с „дявола” от Милано, за да може Стефано Пиоло да заздрави оптимално отбранителния си вал на терена. Ако срещата в петък вечер се е развила добре, преговорите с Барса трябва да стартират още в събота, като ще се търси бърз изход, за да може да се реагира до затварянето на януарския трансферен прозорец от страна на италианския тим.