Старши треньорът на Барселона – Шави Ернандес, потвърди новината от последните часове, че каталунците са се споразумели с Атлетико Мадрид за трансфера на Антоан Гризман.

Както е известно, французинът се върна на „Уанда Метрополитано“ още през миналия сезон със статут на преотстъпен за две години. В контракта му имаше специална клауза, задължаваща Атлетико да го купи за 40 милиона евро, ако той вземе участие в 50% от мачовете на тима. „Дюшекчиите“ обаче не искаха да плащат тази сума и Диего Симеоне започна да пуска нападателя предимно като резерва.

Действията на мадридчани ядосаха ръководството на Барселона, но каталунците бързо разбраха, че не могат да направят нищо друго освен да се съгласят на разговори за предоговаряне на условията по сделката. Двете страни окончателно са си стиснали ръцете и Гризман е подписал договор с Атлетико до 2026-а година.

„Блауграна“ пък са се съгласили да продадат нападателя за 20 милиона евро с допълнителни 4 милиона евро под формата на различни бонуси.

„Не е официално, но всички сме доволни от споразумението и желая всичко най-добро на играча“, каза Шави на днешната си пресконференция преди мача със Селта Виго.

Гризман заигра в Барселона през 2019-а година, но така и не успя да окаже значително влияние на „Камп Ноу“. Той отбеляза 35 гола в 102 мача, като често липсваше постоянство в изявите му. Това в крайна сметка доведе до завръщането му в Атлетико Мадрид миналата година.