Футболистът на Барселона Антоан Гризман ще стане играч на Атлетико Мадрид за постоянно, след като двата клуба най-накрая успяха да се споразумеят. Каталунците ще получат 20 милиона евро, както и определени бонуси, свързани с представянето на играча и резултатите на отбора. Ако всички те бъдат изпълнени, в касата на „блаугранас“ ще влязат още 4 милиона евро, съобщава „Marca“.

Гризман се върна в Атлетико още през миналия сезон със статут на преотстъпен за две години. В контракта му имаше специална клауза, задължаваща Атлетико да го купи за 40 милиона евро, ако той вземе участие в 50% от мачовете на тима. „Дюшекчиите“ обаче не искаха да плащат тази сума и Диего Симеоне започна да пуска нападателя предимно като резерва.

Действията на мадридчани ядосаха ръководството на Барселона, но каталунците бързо разбраха, че не могат да направят нищо друго освен да се съгласят на разговори за предоговаряне на условията по сделката. Двете страни окончателно са си стиснали ръцете и Гризман е подписал договор с Атлетико до 2026-а година.

Изданието допълва, че французинът от няколко седмици е изразил желанието си да остане за постоянно на „Уанда Метрополитано“, като за целта дори е приел и сериозно да намали заплатата си и ще взима по 14 милиона евро на сезон.

Очакванията са трансферът да бъде обявен официално съвсем скоро, като това може да стане още през следващата седмица.