Новият наставник на Барселона Шави Ернандес е обявил пред шефовете на клуба, че иска от тях да доведат на „Камп Ноу“ суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах. Легендата на „каталунците“ зае поста в стария си клуб миналия месец в опит да възстанови отбора, който заема девето място в Ла Лига.

И сега той е идентифицирал нападателя на „червените“ Салах като човекът, който вдъхне нов живот на атаката на тима. Египтянинът има договор с мърсисайдци до лятото на 2023 година и ръководството на „Анфийлд“ се опитват да го обвържат с нов дългосрочен контракт.

„El Nacional“ обаче съобщава, че Шави иска головата машина на Ливърпул на всяка цена след напускането на Лионел Меси в посока Пари Сен Жермен през август. 19-кратните шампиони на Англия пък може да се наложи да продадат своя звезден играч догодина, ако той откаже да подпише нов договор, тъй като ще рискува да го изгуби без пари по-късно.

Финансовите сътресения в Барселона обаче продължават и това бе основната причина за напускането на талисмана Меси. Евентуално привличане на Салах би струвало цяло състояние, тъй като 29-годишният нападател е водещ реализатор във Висшата лига със своите 15 попадения дотук през този сезон.

Барса вече на два пъти удряше по нападението на Ливърпул, след като привлече Филипе Коутиньо и Луис Суарес през последните няколко години. В момента може да нямат необходимите средства за нов подобен голям трансфер, но се твърди, че президентът Жоан Лапорта е уверен, че може да убеди Салах да избере да се премести в Барселона.

В същото време големият съперник на „каталунците“ - Реал Мадрид все повече се приближава до мегатрансфера на Килиан Мбапе, който може да пристигне в испанската столица без пари. Именно поради тази причина от Барса искат да намерят своята нова голяма звезда, за да може отново да се противопоставя успешно на „белите“ в битката за титлата в Ла Лига.