Спортният директор на Шалке 04 обяви, че почти всичко е договорено между клуба и Ювентус по привличането под наем на крилото Марко Пяца. Така хърватинът ще изкара остатъка от сезона с екипа на германския тим.

22-годишният играч среща трудности с конкуренцията в редиците на италианския шампион,  а фактът, че се лекува дълго време от контузия в коляното не му позволи да направи пълноценна лятна подготовка. Затова той поиска да бъде преотстъпен в тим, където ще играе доста по-редовно, за да може в същото време да защити мястото си в хърватския национален отбор предвид задаващия се Мондиал 2018.

Пяца и Ювентус стигнаха до един и същи извод

Волфсбург, Зенит, Болоня и Сасуоло до един демонстрираха интерес, но очевидно Пяца ще поеме към Гелзенкирхен. „Вече всичко е уредено за Пяца”, коментира спортният директор на Шалке 04 Кристиан Хайдел. „Юве ни даде думата си, сега ни трябват само подписа на играча върху контракта и медицинските прегледи. Всичко трябва да бъде уредено утре в Бенидорм.”

Докато трае зимната пауза в Бундеслигата, отборът на „кралско сините” е на тренировъчен лагер в Испания. Вярва се, че Шалке ще плати 1 милион евро за 6-месечното преотстъпване, като ще поеме в пълен размер заплатата на футболиста.