Ръководството на Ювентус  ще позволи на своя футболист Марко Пяца да премине под наем в друг тим до края на сезона. Двете страни стигнаха до гледището, че това ще е най-доброто решение за всички.

В момента хърватският национал се възстановява от тежка травма в коляното, която получи в края на миналия сезон. Контузията не позволи на 22-годишния нападател да проведе нормална подготовка, а този факт сериозно повлия върху статута му в плановете на треньора Масимилиано Алегри.

Юве отпраща Пяца за малко

Пяца записа 4 мача за младежката формация на „бианконерите” от ноември насам, а наскоро намери място на резервната скамейка за срещите на първия тим. На този етап той още не е стъпвал на терена през този сезон и изглежда Алегри не е склонен да му даде шанс на всяка цена.

Затова в Юве са решили, че трябва да отпратят играча надалеч за следващите 6 месеца, като предпочитаният вариант е чуждестранен отбор, който се състезава в Лига Европа. Така основните кандидатури са сведени до две – германския Шалке 04 и руския Зенит Санкт Петербург.

Наемът е идеалното решение и за Ювентус, и за Пяца. „Старата госпожа” не може да гарантира на своя подопечен, че ще получи нужното игрово време, а в същото време не желае да го загуби. Самият футболист пък търси шанс за редовни изяви, които ще му помогнат да попадне в състава на Хърватия за Мондиал 2018.