Няколко от водещите италиански медии очакват през следващата седмица Челси официално да обяви Маурицио Сари за новия си мениджър. Нещо повече – специалистът вече е предал списък с желани нови попълнения до борда на директорите, а сред имената попадат Пьотр Желински, Гонсало Игуаин, Елсеид Хисай и Калиду Кулибали.

Реално към момента Сари все още има действащ договор с Наполи, макар и бившият му тим вече да обяви Карло Анчелоти като следващия си наставник. По този начин „везувианите” задължават Челси да плати трансферна сума. В Италия правилата гласят, че дори при уволнение контрактът си остава в сила, а единственият начин за ефективното му прекратяване е това да се случи по взаимно съгласие на двете страни.

В контракта беше залегнала освобождаваща клауза на стойност 8 милиона евро, но срокът ѝ на валидност изтече. Въпреки всичко клубният бос на Наполи Аурелио Де Лаурентис изисква от лондончани да платят приблизително същата сума, за да освободи Сари.

„Гадзета дело спорт” твърди, че преговорите между двата клуба ще стартират наново в понеделник и до края на седмицата би трябвало да приключат. Когато и тази последна пречка се отстрани, Сари може да бъде обявен за новия наставник на Челси, заменяйки все още изпълняващия тази длъжност Антонио Конте.

Сари в тази връзка вече е предоставил списък с нови футболисти, които иска да види на „Стмфорд Бридж”. Те са от изключително значение, тъй като пасват на практикувания от него стил, а значимостта се покачва от факта, че почти целия треньорски щаб на наставника остана в Наполи, за да работи с Анчелоти.

Не е учудващо, че трима от споменатите са действащи играчи на неаполитанците, а Гонсало Игуаин също игра на „Сан Паоло”. Албанският краен защитник Хисай е в изключително добри отношения със специалиста, защото преди трите им сезона в Наполи работиха заедно и в Емполи. Желински е централен халф, който като присъствие няма аналог в настоящия тим на Челси. Най-трудно може би ще е привличането на Кулибали, който сам-самичък би могъл да струва 100 милиона евро.

Редно е да се спомене, че под ръководството на Сари Гонсало Игуаин изрвни брадясалия рекорд на Серия А за най-много голове в рамките на един сезон, отбелязвайки 36 гола през сезон 2015/2016. След края на въпросната кампания нападателят си тръгна, тъй като Ювентус активира откупната му клауза за 90 милиона евро. Въпреки това той винаги е говорел ласкаво за Сари, а открито винеше президента Де Лаурентис за раздялата с Наполи.

Още по темата:

Маурицио Сари иска 200 милиона, за да подпише с Челси

Челси не желае да плаща компенсация за Сари

Мертенс: Сари е класа, ще го докаже навсякъде

Еден Азар иска Маурицио Сари за треньор в Челси

Официално: Карло Анчелоти е новият треньор на Наполи