Безработният в момента Маурицио Сари е поискал сумата от 200 млн. евро, за да подпише с английския Челси. Специалистът е смятан за сигурен наследник на Антонио Конте начело на „сините“ от Лондон.

Сари бе уволнен от Наполи преди броени дни, а Конте и Челси направиха разочароващ сезон в Англия. Въпреки че тимът от „Стамфорд Бридж“ спечели ФА Къп, побеждавайки Манчестър Юнайед на финала, кампанията за „сините“ бе определена като неуспешна.

Конте успя да изведе Челси до титлата в първия си сезон начело на тима, но през тази кампания лондончани дори не можаха да се класират за Шампионската лига, оставайки на пета позиция в крайното класиране на Премиършип.

Очаква се в следващите седмици Антонио Конте да напусне поста си, а на негово място да бъде назначен именно Маурицио Сари. Той обаче е поискал гаранции от собственика на Челси Роман Абрамович, че ще разполага с най-малко 200 млн. евро за нови футболисти през лятото.

Според спекулациите в Италия и Англия, все още не е ясно дали от щаба на Челси ще удовлетворят мераците на специалиста, който също е желан и от руския Зенит Санкт Петеребург.