Нападателят Алексис Санчес очевидно още днес ще се подложи на медицински тестове в Манчестър Юнайтед, за да финализира трансфера си. Според английските медии късно снощи е бил постигнат драматичен пробив в преговорите между „червените дяволи” и Арсенал.

Арсенал прати Алексис да тренира с децата

Според вестник „Мирър” чилийският национал е напуснал хотела, където „топчиите” са прекарали нощта преди домакинството си срещу Кристъл Палас днес. Това се е случило към 23 часа местно време в петък.

Гуардиола към Алексис и Ман Юнайтед: Желая им успех

По принцип Алексис бе част от групата на Арсенал за днешния мач, като мениджърът посочи 19 футболисти сред избраниците си, което говори, че така или иначе някой е трябвало да отпадне в последния момент (а може би се е очаквало и именно подобно развитие около Алексис).

Моуриньо: Сделката за Алексис още не е финализирана

През нощта 29-годишният ас си е взел набързо сбогом с всички в Арсенал, след което е потеглил към бъдещия си отбор. Не е изключено с включването на Алексис в групата за мача „топчиите” да са притиснали Юнайтед и това да е способствало за неочаквания напредък в диалога.

Като част от потенциалната сделка Хенрих Мхитарян ще поеме към Лондон, където ще подпише с „артилеристите”. Още вчера арменецът се сбогува със съотборниците в Юнайтед.