Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола очаква Алексис Санчес да финализира своето преминаване в Манчестър Юнайтед и обяви, че няма лоши чувства.

Санчес игра при Гуардиола в Барселона и се смяташе, че е много близо до трансфер на „Етихад“, но „гражданите“ се отделиха от борбата за неговия подпис и в крайна сметка се очаква той да продължи кариерата си на „Олд Трафорд“.

„Аз не съм момчето с математиката и числата“, отговори Гуардиола на въпрос защо Манчестър Сити не е успял да контрира на офертата на Манчестър Юнайтед.

„Това, което знам в момета е, че Алексис все още е футболист на Арсенал. Мисля, че той ще продължи кариерата си в Юнайтед, така че поздравявам, както него, така и клубът“, добави Пеп.

„В крайна сметка футболистите и мениджърите решават в кой клуб искат да отидат. Пожелавам му късмет“, продължи мениджърът на Манчестър Сити.

 Гуардиола отрече да остава с лоши чувства, след като изпусна чилийския футболист.

„Моето мнение за Алексис остава същото. За мен ме голямо удоволствие да работя с него в Барселона. Сега той реши да премине в друг отбор. Аз му желая всичко най-хубаво“, каза още Хосеп Гуардиола.