Бъдещето на Иван Перишич в Интер продължава да бъде все така неясно, като породи разнопосочни информации в италианските медии. Голяма част от тях очакват хърватският национал да бъде продаден до края на месеца, ала в последно време се множат мненията, че той всъщност може да остане на „Джузепе Меаца”.

28-годишният ас е без съмнение най-хитовият играч в състава на „нерадзурите”, които изпратиха поредна посредствена кампания. Интер се нуждае от свежи постъпления в касата си,  и то бързо, за да не попадне отново под ударите на наложения от УЕФА финансов феърплей. Както е известно, Манчестър Юнайтед вече отправи официална оферта до италианския гранд, но тя бе отхвърлена като твърде ниска. „Червените дяволи” предложиха 40 милиона евро (около 35 милиона паунда), докато Интер настоява за сума от порядъка на 55-60 милиона от общоевропейската валута.

Интер представя Лучано Спалети през тази седмица

Според „Премиум Спорт” шефовете на Интер желаят да продадат Перишич по две основни причини. Едната действително е избягване санкциите на УЕФА, докато втората е агентът на футболиста. Тончи Мартич вече няколко пъти е отправил искания заплатата на неговия клиент да бъде увеличена, а това не е допаднало на босовете от „Сунинг Груп”. Затова те са готови да се разделят с хърватина, а след това да насочат вниманието си към Федерико Бернардески, който отказа да поднови контракта си с Фиорентина.

„Скай Италия” обаче предаде, че „нерадзурите” може и да задържат Перишич по изрично настояване на бъдещия си наставник Лучано Спалети. Италианецът държи много да разполага с бившия ас на Борусия Дортмунд и Волфсбург, за да може да преследва лидерските позиции в калчото през следващия сезон. Босът разчита на това, че клубът ще успее да набави търсените 30 милиона евро с продажба на други играчи.

Спалети сецна Юнайтед още преди да е поел Интер

Един от тях може да бъде халфът Марсело Брозович, който не е в добри взаимоотношения нито с шефовете, нито с феновете. Бившият наставник на Интер – Роберто Манчини желае да вземе хърватина в новия си тим Зенит Санкт Петербург, а руснаците разполагат с финансовия капацитет за сделка от подобен характер.

Самият Перишич отсвири ПСЖ

Друг потенциален „пътник” изглежда ще бъде защитникът Жейсон Мурийо. Към него интерес проявяват Виляреал, Евертън, Кристъл Палас и Стоук Сити. Халфът Евер Банега по всяка вероятност ще поеме към Китай, а за Андреа Ранокиа също ще се търси купувач.