Бъдещият нов треньор на Интер Лучано Спалети взе първото си наистина важно решение още преди действително да е парафирал с клуба. Италианецът категорично се противопостави на идеята Иван Перишич да бъде продаден в Юнайтед.

Перишич ще струва 55 милиона евро на Юнайтед

Наставникът е наясно, че щом се обвърже с „нерадзурите”, ще има само една мисия – да прекъсне серията от 6 години без футбол в Шампионската лига. За целта той ще трябва да разполага с възможно най-силния състав, а в момента Иван Перишич е може би най-ценният футболист на „Джузепе Меаца”. 28-годишният бързак се отчете с 11 гола и 8 асистенции в калчото през отминалия сезон 2016/2017.

Очаква се скоро Спалети да парафира за 2+1 години с гранда от Милано, а явно сделката е толкова сигурна, че наставникът започна да дава разпореждания. Италианецът категорично е поискал блокирането на каквато и да е сделка за Иван Перишич. Към момента единствен Юнайтед изпрати конкретна оферта, която обаче е далеч от търсените 55 милиона евро.

Интер потвърди за интереса на Юнайтед към Перишич

Въпреки това Интер остава в отчаяна нужда да осъществи продажба на свои играчи преди 30 юни, иначе рискува да наруши правилата на УЕФА за финансовия феърплей.  До края на този месец „нерадзурите” трябва да генерират най-малко 30 милиона евро, за да бъдат спокойни.