Отборът на Манчестър Сити е „най-доброто място“ за Лионел Меси, ако напусне Барселона, това твърди бившият му съотборник в аржентинския национален отбор и бивш играч на „гражданите“ Пабло Сабалета.

Меси изглеждаше готов да напусне „каталунците“ миналото лято, но в крайна сметка реши да остане да остане и да изпълни договора си, като се очаква да напусне тима след края на сезона като свободен агент. Сити отдавна е свързан с трансфер на шесткратния носител на „Златната топка“, като се считат като фаворит за подписа му.  

„Тъжно е да видя Меси в тази ситуация. Никога не съм мислил, че ще бъде в последната година от договора си в Барселона. Отборът не играе добре и изглежда, че той не се радва на футбола. Ще видим какво ще се случи с Меси в края на сезона. Той има близък приятел в Ман Сити - Серхио [Агуеро] и преди е работил с Пеп в Барселона, така че те се познават. Някои от хората в борда на директорите също го познават. Ако Меси реши, че иска да напусне Барселона, че иска да отиде и да играе в различна лига, в друга държава, разбира се Ман Сити ще бъде сред неговите опции“, заяви Сабалета пред „Stadium Astro“.

Бившият краен защитник на „небесно-сините“ сподели още, че всеки играч мечтае да играе в Премиър лийг.

„Всеки играч би искал да има опит и във Висшата лига. Тя е най-добрата в света и може би той иска да отиде и да ѝ се наслади няколко години. Ман Сити би било най-доброто място за него, защото познава хората там. Бих искал да видя Меси в Англия, тъй като това е прекрасно място за футбол. Той трябва отново да се наслаждава на него, защото в момента изглежда, че не му е приятна цялата ситуация“, каза още Сабалета.

Меси има пет гола и две асистенции в 11 мача от първенството за Барселона през сезона. Отборът обаче се намира на незавидното осмо място. Сред кандидатите за подписа на 33-годишния нападате е и френския шампион Пари Сен Жермен.