Нападателят Кристиано Роналдо е изразил разочарованието си от това, че трябва да намали заплатата си с 25 процента, след като Манчестър Юнайтед пропусна да се класира за Шампионската лига. 37-годишният португалец даде да се разбере по-рано това лято, че иска да напусне клуба в търсене именно на ШЛ и оттогава разочарованието му нараства.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг даде да се разбере, че Роналдо е част от плановете му, но нападателят бе свързван с някои от европейските грандоне, а според „Times“, Кристиано е изразил гнева си, че трябва да приеме намаление на заплатата си, след като отбеляза 18 гола във Висшата лига миналия сезон.

Съобщава се, че Роналдо е „продал“ мечтата си да спечели титлата във Висшата лига с Юнайтед, когато се присъедини към клуба миналото лято и отхвърляйки възможността да премине в градския съперник Ман Сити. Той беше печелил три титли от Висшата лига по време на първия си престой на „Олд Трафорд“, но изглеждаше неподготвен за това, което го очакваше, когато се завърна в клуба десетилетие по-късно.

Guilliver/GettyImages
30 снимки

Той измъкна Юнайтед от няколко тежки моменти миналия сезон, включително в Шампионската лига, турнир, в който той е най-добрият голмайстор за всички времена. Сега обаче Ман Юнайтед ще играе в Лига Европа, кдето се падна в една група с отборите на Реал Сосиедад, Шериф Тираспол и Омония Никозия.

Предполага се, че Роналдо се е представил достатъчно добре, за да смята, че не трябва да бъде наказан заради провалите на Юнайтед, въпреки това, което пише в договора му.

И Ерик тен Хаг, и семейство Глейзър искаха Роналдо да остане, въпреки че нападателят ясно изрази желанието си да напусне, но се твърди, че нидерландският мениджър е променил решението си след загубата на Юнайтед с 0:4 от Брентфорд.

Тен Хаг постави под съмнение ангажираността на своите играчи и се смята, че Роналдо е бил разочарован от своя наставник, който обвини играчите за поражението. Оттогава той е на пейката и в двата мача срещу Ливърпул и Саутхемптън. Съобщава се, че Тен Хаг сега е готов да остави Роналдо да напусне клуба, като Глейзър също ще се съгласят и са готови да понесат тежки финансови последици, за да го пуснат.

Роналдо бе свързван с множество клубове, от Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Спортинг Лисабон и Наполи, до неназован клуб в Саудитска Арабия.